Problem with language

Problem with language

  • 17 December 2012 at 11:44 am #21595
    Kiril
    Member

    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

  • 17 December 2012 at 3:28 pm #21596
    Sommer
    Member
    Kiril wrote:
    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

     you can create the Alphanumeric Pad Screen. Create a new Screen insert for example the Keyboard form Symbol Libraries ‘User Dialogs’ and set this screen in the Project property –>General–>Advanced-> ‘Alphanumeric Pad Screen’

  • 17 December 2012 at 7:27 pm #21597
    Kiril
    Member
    Sommer wrote:

    Kiril wrote:
    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

     you can create the Alphanumeric Pad Screen. Create a new Screen insert for example the Keyboard form Symbol Libraries ‘User Dialogs’ and set this screen in the Project property –>General–>Advanced-> ‘Alphanumeric Pad Screen’

    NO ! I mean that the symbols looks strange. For example if i have on my english version ‘velve’ write on screen like normal text. On bulgarian version it have to be ‘кран’ (bulgaria term for velve). But it looks like what ‘???##$?’

  • 15 July 2019 at 8:41 am #34006
    [email protected]
    Participant

    hello
    i want to use Persian language in my project. i can write my text in movicon in Persian but when i import my project in VIPA hmi it don’t show correct. it show ###### .
    i install Persian font in HMI too but when power OFF/ON, these fonts become delete.

  • 16 July 2019 at 3:45 pm #34012
    Maverick
    Participant

    Hi Asgary
    My tip is to contact/ask at the device vendor,
    this to get the correct fonts and to get the procedure to save them in the CE image of the device.
    ### means fonts not available on the device.

    BR
    Mav

  • 27 July 2019 at 8:52 am #34222
    [email protected]
    Participant

    Hello

    I contact with our device vendor and they sent me the method for add fonts but i check it and i understand the problem is Movicon software. i select a text and input my Persian name for it and before run my project i can see this text correct but when i run project in Movicon and my PC it show me ?????? ?????? ??????. i understand the problem in first step is in Movicon not in my device. can you help for this and say how can we solve?
    i can send my project to check please say me how can send?

  • 30 July 2019 at 5:34 pm #34230
    MODERATOR
    Keymaster

    Hi Asgary,
    Have you marked the project “as UNICODE” in the general properties of the application?
    ***
    Unicode Project
    When enabling this property all of the project will be saved in UTF-16 Unicode format.
    ***
    Vipa is a Progea partner , usually their technical team contact us directly when a problem is detected with our software.
    Anyway please open a ticket in the Progea website > Support session > “Open a Ticket” so to be able to share project.
    The system will assign a specific case number ID regarding this issue and You will be contacted by our support team.
    BR

    • This reply was modified 2 months, 2 weeks ago by MODERATOR.

You must be logged in to reply to this topic.