Home Forum Progea Community Forum Movicon HMI solution for WinCE Problem with language

Stai visualizzando 7 post - dal 1 a 7 (di 7 totali)
  • Autore
    Post
  • #121595
    Kiril
    Membro

    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

    #121596
    Sommer
    Membro
    Kiril wrote:
    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

     you can create the Alphanumeric Pad Screen. Create a new Screen insert for example the Keyboard form Symbol Libraries ‘User Dialogs’ and set this screen in the Project property –>General–>Advanced-> ‘Alphanumeric Pad Screen’

    #121597
    Kiril
    Membro
    Sommer wrote:

    Kiril wrote:
    Hi folks,
    Im using Vipa tach panel 62K-JEE0-CB. Its have Windows CE 6 Pro and Movicon Runtime. And i want to change the keyborg language. I wrote all my strings in string table in english and bulgarian (cyrilik keybord), but when i change to bulgarian on the srceen i saw only strange symbols. Haw to managed this problem ?

     you can create the Alphanumeric Pad Screen. Create a new Screen insert for example the Keyboard form Symbol Libraries ‘User Dialogs’ and set this screen in the Project property –>General–>Advanced-> ‘Alphanumeric Pad Screen’

    NO ! I mean that the symbols looks strange. For example if i have on my english version ‘velve’ write on screen like normal text. On bulgarian version it have to be ‘кран’ (bulgaria term for velve). But it looks like what ‘???##$?’

    #134006
    [email protected]
    Partecipante

    hello
    i want to use Persian language in my project. i can write my text in movicon in Persian but when i import my project in VIPA hmi it don’t show correct. it show ###### .
    i install Persian font in HMI too but when power OFF/ON, these fonts become delete.

    #134012
    Anonimo
    Inattivo

    Hi Asgary
    My tip is to contact/ask at the device vendor,
    this to get the correct fonts and to get the procedure to save them in the CE image of the device.
    ### means fonts not available on the device.

    BR
    Mav

    #134222
    [email protected]
    Partecipante

    Hello

    I contact with our device vendor and they sent me the method for add fonts but i check it and i understand the problem is Movicon software. i select a text and input my Persian name for it and before run my project i can see this text correct but when i run project in Movicon and my PC it show me ?????? ?????? ??????. i understand the problem in first step is in Movicon not in my device. can you help for this and say how can we solve?
    i can send my project to check please say me how can send?

    #134230
    MODERATOR
    Amministratore del forum

    Hi Asgary,
    Have you marked the project “as UNICODE” in the general properties of the application?
    ***
    Unicode Project
    When enabling this property all of the project will be saved in UTF-16 Unicode format.
    ***
    Vipa is a Progea partner , usually their technical team contact us directly when a problem is detected with our software.
    Anyway please open a ticket in the Progea website > Support session > “Open a Ticket” so to be able to share project.
    The system will assign a specific case number ID regarding this issue and You will be contacted by our support team.
    BR

Stai visualizzando 7 post - dal 1 a 7 (di 7 totali)
  • Devi essere connesso per rispondere a questo topic.